Bullerskyddet RB005 i klassiskt röd färg med en dekorativ vit överkant ger våra svenska röda trähus rättvisa. Att den övre delen dessutom har en annan struktur, med diagonalt mönster, gör det riktigt snyggt. Här har vi byggt in en praktisk dörr i planket, för att enkelt ta sig till andra sidan utan att förlora plankets bullerdämpande funktion.

Läs hela inlägget »

I Åkeshov har vi färdigställt ett specialdesignat dubbelsidigt bullerskydd för att förbättra ljudmiljön för den förskola som ligger invid vägen. Bullerskyddet har partier med plexiglas för att behålla en bra genomsyn vilket är viktigt för trivseln när många människor passerar bullerskyddet varje dag. Planket är hundra meter långt och har en höjd på tre eller hela fyra meter. Det har målats i en mild mintgrön färg som både smälter in i och livar upp området. 

Läs hela inlägget »

De smala spjälorna har setts på allt fler staket och spaljéer de senaste åren, och trenden finns förstås även inom bullerskyddens värld. Det här bullerskyddet med smalare spjälor byggde vi runt en villatomt, och träet smälter fint in i den grönskande omgivningen. Modellen heter NoiStop Wood Elba och byggs i moduler, vilket gör det enkelt även för hemmabyggaren.

Läs hela inlägget »

Bullerdämpande byggnationer är inte bara till för att dämpa buller från fordon, och vi bygger även ljudabsorberande skydd för industrin.

Absorberande bullermaterial som NoiStop green passar bra och går att anpassa till alla önskvärda mått, och för den som så önskar passar bullerskyddet bra som spaljé för gröna klätterväxter.

Läs hela inlägget »

Det är egentligen ganska sällan som man bygger bullerskydd som är mer än ett par meter höga, men ibland måste man tänka högre. Invid Nynäsvägen i Haninge har vi byggt ett bullerskydd som går ner mot en sänka mellan en bro och en kulle, och därför på vissa ställen är så mycket som fem meter högt. 

En annan detalj med bullerskyddet är att det också innehåller ett parti av plexiglas, vilket gör att en del av utsikten från körbanan bevaras. Det gör också att bullerskyddet blir lite trevligare att se på och smälter in bättre i närmiljön.

Läs hela inlägget »

Med NoiStops färdiga sektioner blir det enkelt att skapa personliga modeller som är riktigt snygga. Här har vi använt oss av NoiStop Wood, men två olika modeller: Elba (nederst) och Ibiza (överst). Trästolpar mellan sektionerna gör planket ännu mer spännande.

Läs hela inlägget »

Nybyggt plank i helsvart trä ger en distinkt och seriös känsla av företaget bakom. 

Klicka på bilderna för att förstora.

Läs hela inlägget »

Specialdesignat bullerplank. Tydliga strukturer som skapar spännande skuggeffekter när solen ligger på.

Klicka på bilderna för att förstora!

Läs hela inlägget »

Kolartorp är vårt allra senaste bullerskydd. Ett klassiskt och stilrent plank med absorberande kärna, på utsidan klätt med lite smalare spjälor som ger ett luftigt intryck. Insidan av planket är täckt med lite bredare virke. Bockad plåt på toppen är både funktionellt och snyggt, och med trappade sektioner får planket liv.

Läs hela inlägget »

Ett dekorativt bullerskydd i modellen ab005 Tungelsta, med snedgående träspjälor och en kärna av stenull. 

Klicka på bilderna för att förstora.

Läs hela inlägget »