Reflekterande bullerskydd

Kalvsvik absorberande bullerskydd

Ett absorberande bullerskydd suger upp bullret så att det nästan försvinner från närmiljön. En ljudabsorberande kärna av stenull ger bästa möjliga förutsättningar att dämpa störande ljud i alla situationer.

Kalvsvik - ett enkelt och effektivt bullerskydd

Bullerskyddet Kalvsvik har en ljudabsorberande kärna av stenull som ger bästa möjliga förutsättningar att dämpa störande ljud i alla situationer. Kalvsvik är ett enkelt men effektivt bullerskydd som med tiden fungerar bra som stöd för klätterväxter med goda möjligheter att helt täckas av grönska. Vi bygger Kalvsvik med en kärna av 100 mm stenull, ett skyddande, UV-beständigt plastnät och svetsad panel 5/6/5. Bullerskyddet kan också monteras med träpanel mot insida tomt, se modell AB002 Kållered. Direktgjutna varmförzinkade stålstolpar 90x90mm garanterar raka stolpar år efter år, och bockad plåt skyddar plankets ovansida och och ökar livslängden.

Bullerplank byggda för att hålla

Ett bullerplank bör ha en tilltalande utformning så det inte bara upplevs som en avskärmning utan som ett positivt inslag i miljön. Det kan vara bra att variera höjden och materialvalen för att skapa ett mer dynamiskt bullerskydd. 

Specifikation

Stolpar: 90x90-3mm VFZ - cc2000mm
(Alt: 90x90-6mm VFZ stolpe)
Reglar: 45x95mm
tryckimpregnerat virke
Vinkeljärn: 90x90mm galvaniserat
Tak: Bockad takplåt (standard: svart) Finns att få i andra färger
Stålpanel: 5/6/5 VFZ, finns att få i mörkgrönt, svart eller olivgrönt
Fästdetaljer: Träskruv, popnit,
montageskruv, vinkeljärn (rostbehandlat)
Fundament: Direktgjuten betongplint, 300x800-1200 mm beroende på höjd.
Markskiva: Mineritskiva 8 mm

- Platsbyggt bullerskydd!
- Lagervara!